Over mezelf

Hans Verster

Laat ik beginnen met mijn levensloop met een paar trefwoorden  te schetsen. Geboren in Delft in 1952, lagere school in Eindhoven, HBS-B in Groningen, kandidaats psychologie in Leiden, doctoraal klinische psychologie in Groningen en daar afgestudeerd in 1980. Vervolgens werken aan artikelen, schrijven van muziekteksten, spelen in een band, samenwerken in een (muziek-) tekstschrijverscollectief, uitgeven van het cultureel tijdschrift De Factor, werken als copywriter in de reclame, pr-opleiding en zelfstandig werken in de voorlichting en reclame, werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), eerst als redacteur en voorlichter, en vanaf ca. 1990 als webmanager. In november 2014 ga ik met vervroegd pensioen om mij fulltime te kunnen wijden aan mijn schrijfwerk.

Psychologie was en is mijn grote interesse. Dat ik toch in ander werk terecht kwam, zal vooral te maken hebben gehad met mijn eigenzinnigheid. Maar die psychologische blik heb ik altijd gehouden, dat wil zeggen op mijn manier. Het verbinden van de kennis van psychologie als gedragswetenschap met die als hersenwetenschap heeft voor mij een hele nieuwe dimensie toegevoegd aan mijn oude vakgebied en heeft mijn interesse weer aangewakkerd.

Rond 2005 begin ik mij naast mijn fulltime baan bij de EUR toe te leggen op het schrijven van literaire teksten. Met bloedend hart zet ik mijn muzikale activiteiten op een laag pitje. In april 2012 publiceer ik in eigen beheer mijn eerste roman, In de Tusschentijd. In die tijd begin ik ook met een blog. En hier komen we op mijn huidige activiteiten. In 2019 publiceer ik mijn tweede roman, Alias Lisa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *