Niet alles tegelijk

Dat is natuurlijk wat ik wél wil, alles tegelijk doen. Of liever gezegd alles tegelijk hebben gedaan. Maar dat lukt niet. Een goed geredigeerd en opgemaakt eboek, een mooi omslag, de goed ingerichte website met alle benodigde toeters en bellen aan de voor- en achterkant, het eboek in alle gangbare formaten, begeleidende teksten welk formaat je met welke hulpmiddelen kunt lezen, de publiciteit en communicatie, en ga zo maar door. En, oh ja, tussen de bedrijven door de volgende aflevering schrijven. Het voordeel van een vervolgverhaal is dat niet alles tegelijk moét. Althans, ik heb er iets meer vrede mee dat er aan alle fronten nog werk ligt te wachten. Als er maar een opgaande lijn zit naar de volgende afleveringen.

Het klinkt of ik steunend en kreunend door het leven ga, maar dat is niet zo. Zo af en toe zit ik even in een dal – zoals afgelopen weekend toen het epub-bestand niet te publiceren bleek op mijn oude website. Meestal echter vermaak ik me uitstekend met mijn schrijfwerk. Het grote werk waar voor mij alles om draait, is het ontwikkelen en uitwerken van verhalen. Het echte creatieve werk met andere woorden. Maar ook de nieuwe mogelijkheden om met je verhaal een publiek te bereiken. Niet toevallig is die nieuwe, virtuele wereld het hoofdthema van De Grote Migratie.

Maar nu ga ik eerst mijn eerste aflevering ook in pdf-formaat opmaken en publiceren. En wat meer toelichting geven bij het downloaden.